Piroger!

 
Deg:
1,3 L vetemjöl
1,5 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk bakpulver
200g smör
3,5 dl vatten
 
Köttfärs:
500g köttfärs
1/4 gullök
ca 5 champinjoner
3 msk tomatpuré
3 msk chilisås
4 msk creme fraiche
salt och peppar
 
Gör så här:
Deg: Blanda vetemjöl, salt, vitpeppar och bakpulver. Blanda ner smörbitar och det kokande vattnet, rör till degen är jämn. Låt degen villa medan du förberedder köttfärsen.
 
Köttfärs:
Steck löken gyllenbrund och tillsätt köttfärsen. Ta bort köttet när den är genomstekt. Stek champinjonerna och tillsätt köttfärsen. Rör ihop köttfärsen och champinjonerna och tillsätt de övriga ingredienserna. Sätt ugen på 225 grader. 
 
Kavla ut degen och skär den i lagom stora bitar. Det är nu du väljer vilken form du vill ha på pirogerna, ska de vara runda eller fyrkantiga, kanske öppna eller stängda? (Jag gjorde runda och öppna).
 
Lägg lagom med köttfärs på varje degbit och lägg på bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg och grädda i ugnen på 20 minuter.
 
 

Kommentera inlägget här :