Vaniljsmoothie!

 
Ingredienser: (4 glas)
1 vaniljstång
1 burk protein vaniljpudding (ProPuo)
3 dl mjölk
2 dl vanilj yoghurt
 
Skär längs mitten av vaniljstången och skrapa ut kärnorna, lägg i sen skål med resten av ingredienserna och mixa väll! Servera i stora glas. 

Grapefruktens dag!

Idag är det grapefruktens dag, så tänkte ge er ett recept på smoothie med grapefrukt i. Men hittade dessvärre inte mycket fakta.
 
Det sägs att grapefrukt är en superfrukt då den håller en frisk, renar och rensar kroppen bland annat. Grapefrukten tillhör citrusfrukten och liknar en apelsin men har däremot rött fruktkött.
 
 
Ingredienser (4 personer):
2 grapefrukter 
1/2 ananas 
1 burk vaniljpudding protein (propuo)
2 dl mjölk
1 nypa salt
 
Skala grapefrukten och skiva ananasen. Lägg allt i en mixer och mixa allt till en slät dricka. 

Sparrispaj!

 
Ingredienser:
1 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
100g smör
1 pkt sparris
2 ägg
1.5 dl mjölk
1 dl grädde
1 pkt mozzarella
salt
svartpeppar
vitpeppar
 
Blanda de två mjölsorterna med smör till en slät deg helt i en bakmaskin, krydda med 2 krm salt och 2 krm vitpeppar. Ta och smöra en pajform. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen. Se till så att hela formen blir täckt och att det inte går över kanten. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
 
Vispa ägg, mjölk och grädde så det blir välblandat, krydda med salt och svartpeppar. Skär bort sista delen av sparrisen och stek sparrisen i en klick smör tills den har börjat mörkna, ca 15 minuter. Lägg i sparrisen i pajformen, men spara några, och häll på äggblandningen. Skiva mozzarella i småbitar och fördela ut överst. Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter, ta ut. Toppa pajen med sparris innan servering.
 
Jag serverade denna goda paj med min äppel coleslaw som ni hittar receptet på HÄR.