Thaigryta!

 
Ingredienser 
1 kg kycklingfilé
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 gul lök
1 huvud broccoli
1 paket haricovert
1 kycklingfond
3 dl cashewnötter
1/2 dl soja
2 msk svampsoja
salt 
svartpeppar
 
Strimla kycklingen i bitar och stek på medelhögvärme. Strimla paprika, purjolök, gul lök, broccoli, haricovert och tillsätt i grytan med 1 liter vatten. Låt koka upp och tillsätt kycklingfond, cahewnötter och soja. Behövs det mer vatten går det utmärkt att tillsätta efterhand. Smaksätt med salt och svartpeppar innan servering. Servera med ris. 
 
 

Potatissallad!

Varför inte göra en god potatissallad på nypotatis till imon? Den är enkel och passa alla!
 
 
4-5 personer
Ingredienser
1 kg nypotatis
2 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 lök
gräslök
dill
salt
vitpeppar
 
Skölj och skrubba nypotatisen. Koka potatisen och låt svalna innan du skär den i bitar. Rör ihop gräddfil, crème fraiche och majonnäs. Hacka lök, gräslök och dill som blandas i. Krydda med salt och peppar. Lägg i potatisen och rör om försiktigt. 
 
 
 
 
 
 

Midsommarkrans!

Nu är midsommar snart här! En midsommarkrans är ju ett måste en dag som denna! Här får ni lite tips om hur ni kan knyta er midsommarkrans.
 
Du behöver
3-6 olika blommor, helst olika färger och former
Murgröna
Ormbunke
2-3 stycken tjocka ståltrådar (beror stoleken på huvudet)
Tun stråltråd 
 
Ta den tjocka stråltråden och snurra ihop till en lång.
 
 
Klä stången med murgröna. Detta gör att kransen blir grön och fin men även att du inte behöver lika många blommor. 
 
 
Klipp av blommorna så de blir cirka 10 cm långa. Sätt ihop blommorna tre och tre. Ta en tun stråltråd och snurra runt blommorna så de sitter ihop.
 
 
Fäst blommorna på den tjocka stråltråden med hjälp av att snurra tun stråltråd runt blommorna. 
 
 
Fortsätt på samma sätt och se till att de sitter tillräckligt tät så det blir en fin och tät krans. Variera blommorna så det blir jämt med färgerna över hela. Med hjälp av att ha lite längre ståltråd när du snurra fast blommorna blir krans mer hållbar och blommorna ramlar inte av lika lätt.
 
 
När du har fått rätt längd på kransen fäster du ihop den med hjälp av att snurra ihop den tjocka ståltråden och därefter med lite tun ståltråd. Se till så den verkligen sitter ihop och inte lossnar. 
 
 
Spruta kransen med vatten och lägg in i kylskåpet tills det är dags att använda den vid dansen. Viktigt är att gärna kransen samma dag annars dör blommorna.