Kebabrulle!

Varför inte lyxa till det i helgen med en god kebabrulle som hela familjen kommer att älska. För en gång skull kan ni själv få välja vad er kebabrulle ska innehålla. 

 

Börja med att göra kebaben då det tar längst tid men det funkar självklart att ha gjort kebaben innan. Såsen funkar också att göra någon dag innan om så skulle önskas. 

Ingredienser till kebab:
ca 800g nötfärs
ca 500g blandfärs
1.5 msk spiskummin
1.5 msk lökpulver
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk grovmalen
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk salt
2 msk fond(kyckling eller kalv)
1 ägg
 
Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.
 
Forma köttfärsen till en jämn rulle ca 7 cm diameter utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut. 3. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3 timmar.
 
Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en 1 timme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv. Frys in om du inte ska äta idag.
 
Ingredienser till bröd:
25g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 6-7 dl vetemjöl
 
Rör ihop jäst och vatten tills jästen löser sig. Blanda i socker, salt och olja. Arbeta in mjölet i 2-3 omgångar, viktigt att mjölet blandas in väl i degen och blanda till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie/bakduk och låt jäsa i ca 40 min. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut så tunt det bara går, men se till så det inte blir några håll eller spricker. Grädda på 225 grader i 5-10 minuter, brödet ska gå att börja därför viktigt att ha koll på bördet så det inte är inne för länge. 
 
Ingredienser till kebabsås
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk chilisås
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk italiensk salladskrydda
ev. 1 vitlöksklyfta
1/2 tsk kebabkrydda
 
Pressa vitlöksklyftan och blanda allt väl till en sås och låt stå kallt till servering.
 
Servera tillsammans med massor av goda grönsaker, jag hade sallad, gurka, tomat, rå rödlök, majs, ost och feferoni, inte heller fel att lägga i lite pommes.
 
Börja med att lägga aluminiumfolie som är lite större än brödet, lägg på brödet och bre på rikligt med sås. Lägg på de grönsakerna som önskas men tänkt på att inte fylla på för mycket så du får ihop brödet sen. Avsluta med att lägga på kebaben. 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :