juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Pasta med vegetarisk sås!

Kategori: Pasta!

Jag kan inte mer än älska pasta och hemmagjord pasta måste alla testa att göra enligt mig.
 
Ingredienser: 4 personer
3 ägg
300g vetemjöl
200g ricotta 
30g parmesan
1 pkt coctktailtomater
1/2 zucchini
8 svampar
3 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl vitt vin
3 dl vatten
2 mogna avokado
salt
vitpeppar
socker
 
Sikta mjölet och saltet direkt på arbetsbänken i en hög. Lägg äggen i mitten av mjölet och vispa in äggen i mjölet med hjälp av en gaffel. Man kan alltid tillsätta lite vatten om det är svårt att arbeta in mjölet ordentligt. Arbeta ihop degen i cirka 10 minuter så den blir fast och smidig. Funkar utmärkt att låta degen villa i kylen väl in plastad om det skulle behövas.
 
Dela pastadagen i 4 bitar och kvala ut var och en för sig antingen med en vanlig kavel eller med en pastamaskin. Jag använde mig av en vanlig gavel och bakplåtspapper i mellan, funkade utmärkt med lite tålamod. Tryck ut 5 cm i diametern stora fyrkanter ur pastan.
 
Blanda ricotta med riven parmesan, salt och peppar smaka av. Lägg en klick av oströran på varje pasta fyrkant och gör små knyten av dem, för att det ska fästa bättre kan man pensla med lite vatten på kanten. Lägg på lite mjöl på pastan och lägg på en handduk när de är klara. Låt patan villa svalt medan du gör såsen.
 
Skiva tomaterna i mitten, strimla zucchini och svamp i små bitar, blanda grönsakerna med 3 msk mjöl i en gryta. Tillsätt grädde, vin och vatten och låt koka upp. Smak sätt med salt, vitpeppar och 2 msk socker.
 
Koka upp 1 liter vatten med 1/2 msk salt tillsätt pastan när vattnet kokar och låt koka i ca 5 minuter. Lägg pastan på en tallrik och häll över såsen, servera med avokado. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: