juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Pastatårta!

Kategori: Kött-/korvrätter!

Här kommer ett litet tips på lyxig vardags mat men som även passar att äta på helgen eller speciella tillfällen. Någon som under den senaste tiden har blivit populärt är pastatårta och det är verkligen en god och lyxig variant till spagetti och köttfärssås. 
 
Ingredienser:
500g blandfärs
1 gullök
200g tärnad bacon
1 dl ketchup
1/2 dl senap
1 bit köttbuljong
3 dl vatten
1/2 dl grädde
1 msk salt
2 msk svartpeppar
400g penne pasta
2 pkt mozzarella
olja att steka i
 
Hacka gullöken fint och stek på svag värme tills det fått fin brun färg. Höj temperaturen och tillsätt den tränad bacon och stek tills baconen blivit knapriga, tillsätt då blandfärsen och rör tills hela färsen är klar. Rör då ner resten av ingredienserna, keschup, senap, köttbuljong, vatten, grädde och krydda med salt och svartpeppar. Låt koka upp under omrörning, ju längre det kokar ju godare blir det. 
 
Koka upp pastan i 1 msk salt och 2 liter vatten, ta upp pastan några minuter innan den är klar cirka 3 minuter innan. Sätt ungen på 200 grader. Smörja en form med löstagbarkant, lägg ett lager med köttfärssåsen i botten och sätt sedan penne pastan i hela formen så de täcker köttfärssåsen. Lägg resten av köttfärssåsen över och avsluta med att lägga skivor av mozzarella överst, grädda i ungen i ca 30 minuter.
 
Servera med en god grönsallad. 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: