juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Smörgåstårta!

Kategori:

Varför inte lyxa till söndags middagen med en god och krämig smörgåstårta som ingen kommer att kunna tacka nej till.
 
 
 
Ingredienser:
1 förpackning smörgåstårtbröd
500g kassler
1 liter turkisk yoghurt
1/2 purjolök
6 msk majonnäs
200g philadelphiaost med gräslök och purjolök
200g philadelphiaost naturell 
1/2 dl dill
3 ägg
1 romansallad 
1 pkt salami
1 pkt skinka
800g räkor
1 pkt körsbärstomater
röda vindruvor
ost
gurka
1 citron
salt
vitpeppar
 
 
Koka äggen hårt kokta, cirka 8-10 minuter. Skiva kasslern i små tärningar och lägg i en stor bunke. Lägg i 7 dl turkisk yoghurt, 1/2 strimlad purjolök och 3 msk majonnäs och rör om ordentligt. Krydda med salt och vitpeppar och smaka av så det får bästa smaken enligt dig. 
 
I en annan bunke rör du ihop resten av majonnäsen och den turkiska yoghurten, tillsätt de två burkarna philadelphiaost och dill, rör om ordentligt och krydda med salt och vitpeppar.
 
Ta smörgåstårtbrödet som går att köpa i affärerna, fråga personalen då det inte brukar ligga framme i frysdisken. Bre på ett lager av kasslerröra, lägg över en bördskiva bre oströra på det, lägg över en brödskiva och bre ett lager kasslerröra, lägg på sista brödet och avslutar med oströra runt om och över.  
 
Skiva gurka och garner kanterna och lägg på salladsblad så det täcker hela toppen av smörgåstårtan. Toppa tårtan med salami, skinka, räkor, skivade tomater, röda vindruvor, ost skivor, klyftor av äggen och citron å gurkskivor.
 
Du kan alltid lägga ihop tårtan en dag innan då det blir godare och saftigare. Funkar också bra att lägga på toppningen dagen innan men självklart är det bäst att toppa den samma dag.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: