juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Korv stroganoff med tomat!

Kategori: Kött-/korvrätter!

Varför inte göra korv stroganoff lite roligare med hjälp av tomater. 
 
 
Ingredienser
1 stor falukorv
1 dl ketchup
1/2 dl senap
vatten
1 paket cocktailtomater
1 burk soltorkade tomater
salt
svartpeppar
ris till 6 personer
 
Skiva falukorven och låt steka tills det fått fin färg, tillsätt då ketchup, senap och 3 dl vatten. Låt koka upp och lägg sedan i skivade cocktailtomater och strimlade soltorkade tomater. Krydda med salt och svartpeppar. Behövs det mer vatten i korv stroganoffen är det bara till att tillsätta lite åt gången, gör bara gott om det får stå och koka ett tag. Koka ris till 6 personer. 
 

Kycklingfärs med pasta!

Kategori: Kyckling!

Ett nytt sätt att göra spagetti och köttfärssås.
 
 
Ingredienser
500g kycklingfärs
1 gul lök
1 paprika
6 champinjoner
1 kycklingbuljong
1 dl ketchup
vatten
salt
vitpeppar
3 dl riven ost.
pasta till 6 personer
 
Stek upp kycklingfärsen med gul löken. Tillsätt strimlad paprika och skivade champinjoner och låt steka så det får fin färg och blir mjukt. Lägg i kycklingbuljong, ketchup och cirka 3 dl vatten, krydda med salt och vitpeppar och låt koka upp. 
 
Koka upp pastan i rikligt med vatten och salt, häll av vattnet cirka 2 minuter innan pastan är klar. Häll kycklingfärsen över pastan och tillsätt den rivna osten. Serva direkt ur grytan.
 
 
 
 

Goda fruktspett!

Kategori: Dagens bild!

Dessa goda fruktspett kan du göra på den frukten som du tycker bäst om. Roligast är ju att matcha ihop olika färger och former på frukten. Jag använde mig av hallon, jordgubbar, mango, meloner, kiwi, blåbär och vindruvor. Ett sätt att bevara sommaren lite längre!
 
 

Chili korvgryta!

Kategori: Kött-/korvrätter!

En god och enkel söndagsrätt nu när hösten börjar komma!
 
Ingredienser till 4-6 personer
1 gul lök
1 stor falukorv
1 burk grillad paprika
1 dl sweet chili
3 dl grädde
2 dl vatten
1 dl persilja
1 köttbuljong
salt
svartpeppar 
pasta till 4 personer
 
Hacka löken och stek på låg värme tills den får fin brun färg. Strimla falukorven och paprika, lägg ner i stekpannan med löken. Låt steka tills korven fått bra färg. Tillsätt sweet chili, grädde och vatten och låt koka upp. Krydda med persilja, köttbuljong, salt och peppar. Smaka hela tiden av, ju längre du låter grytan koka ju mer smaker kommer fram.
 
Koka upp rikligt med vatten och salt till pastan som du låter koka cirka 2 minuter mindre än vad det står på förpackningen. Servera med en grönsallad.