Lakrits- och halloncoupe!

4st

 

Ingredienser

2 dl grädde

1 ½ dl kesella citron

4 dl färska hallon

4 msk krossad turkisk peppar

2 dl krossade maränger

Myntakvist eller citronmeliss

 

Gör så här:

· Vispa grädde. Blanda med kesella citron.

· Varva citrongrädden i 4 glas med färska hallon, krossad turisk peppar och krossade maränger.

· Garnera med hallon och en myntakvist/citronmeliss kvist.

 

Yoghurtglass med jordgubbsrippel!


Du behöver:

5 dl rysk yoghurt

1 dl flytande honung

200 g färska eller frusna tinade jordgubbar

 

Gör så här:

Blanda yoghurt med ½ dl honung i en skål.

Mixa jordgubbar och ½ dl honung slätt.

Rör ner jordgubbssåsen i yoghurten och häll upp i en ask.

Ställ i frysen och låt stå i ca 5 timmar eller tills det blivit fryst.

Ta ut glassen ca10- 20 minuter innan servering, så blir det lättare att göra kulor av den.

Servera i strut med färska jordgubbar till eller med kladdkaka.

Kräm de la Mango!

En god smoothie som passar till frukost, mellanmål eller när det passar dig bäst.
ca 13 dl
1 banan
6 dl mango i tärningar
2 dl frysta hallon
4 dl naturell yoghurt
6 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Skala och skär bananen i tärningar. Mixa med mango i tärningar, hallon, yoghurt, mjölk och vaniljsocker. Servera kall. Garnera gärna med färska hallon, mangoskivor och färgglada sugrör.
En god smoothie som passar till frukost, mellanmål eller när det passar dig bäst.

ca 13 dl
1 banan
6 dl mango i tärningar
2 dl frysta hallon
4 dl naturell yoghurt
6 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Skala och skär bananen i tärningar. Mixa med mango i tärningar, hallon, yoghurt, mjölk och vaniljsocker. Servera kall. Garnera gärna med färska hallon, mangoskivor och färgglada sugrör.
Mycket god kan jag lova!