Kycklingpasta!

Denna goda kycklingrätt kan ni både äta till vardags eller som en god helg middag.
 
Ingredienser (4 personer):
1 kg kyckling filéer
1 packet bacon
1/2 gullök
100g baby spenat
pasta till fyra personer
1 liter mjölk
10 cocktailtomater
2 dl mild ost
salt
svartpeppar
 
Skriva kycklingen i bitar, krydda med svartpeppar och stek det genomstekt i smör och olja. Lägg undan kycklingen, skiva baconen och stek i stekpannan tillsätt strimlad löken. Lägg i kyckling och baby spenat låt steka till. Tillsätt pasta, mjölk och salt, lägg på locket och låt koka i ca 10 minuter. Glöm inte att röra om då och då. Lägg ner cocktailtomtaterna när det är cirka 2 minuter kvar. Rör i osten och krydda med svartpeppar. 
 
Servera direkt med vitlökssmör. 
 
 

Köttgryta!

En enkel och god gryta.
 
Ingredienser:
1 gullök
500g fläskytterfilé
1 burk svamp
3 dl grädde
1 köttbuljong
salt
svartpeppar
 
Skiva gullöken i småbitar och stek på svag värme. Skiva fläskytterfilén och lägg ner i stekpannan. När fläskytterfilé är genomstek tillsätt skivad svamp, grädde och köttbuljong. Lått koka upp och krydda efter smak med salt och svartpeppar. Ju längre grytan kokar desto godare blir det. Servera med pasta.  
 
 

Chokladbollar med nutella gömme!

Super goda chokladbollar som är lite lyxigare än vanliga.
 
Ingredienser
1 dl nutella
150g rumstempererat smör
1,5 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
5 dl havregryn
1 tsk salt
 

Klicka ut nutella på bakplåtspapper och låt stå i frysen i ca 2 timmar. Rör under tiden ihop chokladbolls smet. Rör ihop smör, socker, kakao, vaniljsocker, havregryn och salt, se till så att havregrynen blir mossade och att det inte finns några smörklumpar. Ta ut nutellan och rulla in en nutella klump i chokladbollssmet. Låt stå i kylen tills servering.