Personer: 4
Tid: 60 minuter
Ingredienser
500g blandfärs
250g pasta
1 gullök
1 paprika
1 chili (styrka efter smak)
1 morot
60g babyspenat
1 burk kikärtor
3 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk kalvfond
2 tsk collorit
3 tsk svart peppar
2 tsk salt
smör
Vitlöksbröd
4 brödskivor
25g smör
1 vitlöksklyfta
Hacka gullök i små bitar. Smält smöret i en kastrull och tillsätt blandförs och gullök. Skala moroten och hacka morot, paprika, chili i små bitar och tillsätt i grytan. Pressa ner vitlöksklytan och krydda med kalvfond, collorit, svart peppar samt salt. Häll på matlagningsgrädde och vatten, låt koka i 20 minuter. Häll ner pasta samt kikätor och låt koka tills pastan är klar, se till att all pasta är täckt med vätska. Avsluta med babyspenaten. Vid servering toppa soppan med creme fraiche och servera med vitlöksbröd.
Låt smöret till vitlöksbröden bli rumstempererat, pressa ner vitlöksklytan och bre på brödskivorna. Grädda på 200 grader i 8 minuter.