Gnocchi på en ruccula och tomat bädd

Personer: 4
Tid: 50 minuter
 
Ingredienser
800 g mjölig potatis
1 ägg
4 dl vetemjöl
salt
1 påse ruccola
1 burk tomater
1 förpakning fetaost
200g philadelphiaost
 
 
Rör ihop 2/3 av fetaost förpckningen tillsammans med philadelphiaost och 2 tsk salt. Rör om ordentligt för att fetaosten ska dela sig.
 
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är färdig kokta. Pressa eller stompa potatisen ordentligt, låt svala för att enklare kunna arbeta med potatisen. Tillsätt ägg och vetemjöl, knodda ihop till en formbar deg. Forma till 1-2 cm långa bollar. Koka upp saltat vatten och lägg ner gnocchin, se till att ingen fastnar i boten. Kan behöva koka dem i två omgångar beroende på krytans storlek. När gnocchin har flytit upp är de klara och reda att serveras på en bädd av ruccula, tomat och fetaost tillsammans med oströran.
 
 

Kommentera inlägget här :