Veckomeny-rester


Svamppasta

Personer: 4
Tid: 90 minuter
 
Ingredienser
5 dl mjöl
4 ägg
4 blad grönkål
10 svampar
3 msk sweet chili sås
4 dl matlagningsgrädde
50 g pesto
Svartpeppar
Salt
 
 
Börja med att göra pastan, lägg mjölet på köksbänken och knäck de fyra äggen i mjölet och arbeta ihop till en smidig deg i cirka 10 minuter. Låt vila i kylen i 30 minuter.
 
Skiva grönkål och svamp, stek på medelhög värme tillsammans med swwt chili sås till det blivit mjukt. Tillsätt matlagningsgrädde, svartpeppar och salt och låt koka ner.
 
Kavla ut pastan och stansa ut runda pasta bitar som är 3 cm i diametern, lägg i klick pesto på. Vik till en halvmåne och pressa ihop kanten ordentligt, avsluta med att vika in kanterna och tryck ihop. Låt koka i saltatvatten i cirka 3-5 minuter. Blanda ihop pasta med svampsås och servera omgående.  
 
 

Veckomeny - rätter med ris