juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Geléhjärtan!

Kategori: Småkakor!

Varför inte lycka till alla hjärtans dag imon med hemmagjorda geléhjärtan? Ett gott tips till alla som gillar att göra egna presenter till alla hjärtans dag! Kan lova att de är otroligt goda! <3 
 
 
 
Ingredienser:
2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50g glykos
 
Strösocker
 
Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja
Gofis- eller kökstermometer
 
Gör så här:
1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.
2. Under tiden sockerlagen kakar på spisen,lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.
3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.
4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.
 
När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):
5. Häl ca 3 dl strösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i socket tills de är helt täckta av socker

Blåbärspaj med vaniljvisp!

Kategori: Efterrätt!

 
Ingredienser
3 dl blåbär (tinade)
2 msk florsocker
1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
salt
200g smör
 
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk florsocker
2 tsk vaniljextrakt
 
Smörj en pajform med smör och fördela blåbären över bottnen. Strö över florsocker och socker. Rör ihop vetemjöl, havregryn, salt och smör, strö över blåbären se till så det blir ett jämnt lager. Låt grädda i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
 
Vispa under tiden grädde fast. Tillställt äggulor, florsocker och vaniljextrakt och rör om. Servera pajen ljummen. 
 
 

Kyckling!

Kategori: Kyckling!

 
Ingredienser
1 kg kycklingfilér
500g pasta
1 dl swett chili sås
2 dl grädde
salt 
svartpeppar
1 baguett
 
Krydda kycklingfilérna med svartpeppar och steck dem hela i en varm steckpanna med smör. Låt dem få färg och yta men inte bli genomstekta. Sätt ugnen på 200 grader och låt kycklingen bli klar i ugnen under cirka 20-30 minuter. Under tiden kokar du pasta i 3 liter vatten och rikligt med salt. Koka upp grädde och tillsätt swett chili sås, krydda med salt. 
 
Servera med en god sallad till.