Pannkakor
- 2½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 3 msk smö
Fyllning:
- 2 kycklingfiléer,
- en rödlök
- 2 msk capris
- 2 msk tomatpuré
- 150 gram champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- cayenpeppar
- oregano
- olivolja
- paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- 1 dl riven ost, gärna lagrad
Gör så här
Stek först pannkakorna.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem.
Låt pannkakorna svalna.
Smörj en stor ugnsfast form.
Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Finhacka rödlöken och skär svampen i bitar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Lätt åt sidan.
Stek nu kycklingbitarna genomstekta i olivolja. Överstek inte - köttet ska inte bli bli torrt. Provskär och kontrollera att bitarna inte är rosa. Lägg kycklinge åt sidan.
Lös tomatpurén i några matskedar vatten i stekgrytan/ pannan och koka upp. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och peppar och låt koka ihop några minuter.
Tillsätt grönsakerna och kycklingen och blanda väl.
Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket". Lägg paketet/ rullen med skarven nedåt i den smorda formen.
Fyllningen räcker till cirka åtta pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med.
Täck crêpesen med riven ost och gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter.
Tips! Gillar du vitlök täcker du crêpesen med några klickar vitlökssmör innan du sätter in den i ugnen.