Glad påsk på er alla!

Efter en fullspikad dag intar jag nu soffan med mitt påskägg ;)

30/3-13

Himmelsk chokladtårta!


Gräddning ca 25 min
Ugnstemp 175˚C
 
Ingredienser:
75g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsj bakpulver
4 msk gräddfil
1 dl hett, stakbryggt kaffe
50g blockchoklad
1 msk vaniljsocker
 
Fyllning:
2-3 moasade bananer
1 dl vispad grädde
 
Granering:
2-5 dl grädde (Beroende på om du vill spritsa eller inte).
smält choklad 
 
Gör så här:
1. Rör smöret vitt och poröst.
2. Vispa ägg och socker och blanda ner det litet i sänder i smöret.
3. Smält blockchokladen i kaffet, tillsätt vaniljsockret och häll den varma chokladsmälttan omväxlande med gräddfil och mjölkblandat med bakpulver ner i äggsmeten.
4. Grädda kakan i smord och mjölad form på mellanläge i ugnen. Känn efter med en sticka att kakan är torr. Stjälp upp den och låt den kallna.
5. Vispa grädden och blanda med de mosade bananerna. Dela kakan i två delar och bre på banangrädden på en av bottnarna och lägg sedan den andra över.
6. Vispa grädde och smält choklad. Bre på grädden alternativ spritsa på gräddden på kakan och dekorera till sist med den smälta chokladen.