8-10 portioner
Ingredienser
Botten
170g digestivekex
70g smör
Cheesecake
100g naturell färskost
2/3 dl socker
en nypa salt
1 ägg
Mangokaka
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 dl mangomos (Jag mosade en mango)
1 1/2 msk citronsaft
en nypa salt
4 äggulor
Dekoriering
Frukt efter smak
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 C. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Krossa kexen fina och blanda med smält smör. Tryck på botten och kanterna av pajformen t.ex. med hjälp av ett glas. Förgrädda bottnen i cirka 10-12 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna en aning. .
2. Gör sedan cheesecaken. Vispa färskost, socker och salt mjukt och fluffigt. Tillsätt ägg och vispa smeten jämn. Häll smeten över bottnet och grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, tills fyllningen just och just stannat. Låt svalna.
3. Sänk ugnsvärmen till 160 C. Blanda kondenserad mjölk, mangomos, citronsaft, salt och äggulor i en bunke till en jämn smet. Häll på cheesecaken och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter, tills fyllningen stannat men ännu är glansig i mitten. Ta ur ugnen och låt svalna.
4. Låt den svala kakan stå i kylskåpet i minimi 4 timmar men helst övernatten, kakan smakar absolut bäst efter att den fått vila ordentligt i kallt!