Denna tårtan älskar både ögat och smaklökarna!
Vegetarisk lasagne!
Varför inte köra lite vegetariskt en dag som denna? Denna middagen blev väldigt populär!
Ingredienser:
1 zucchini
10 svampar
6 tomater
5 dl gream fraiche
500g mozzarella
3 vitlöksklyftor
1 gullök
800g krossade tomater
salt
vitpeppar
svartpeppar
lasagneplattor
Skiva zucchini, svamp och tomater i skivor. Värm gream fraiche och 250g mozzarella tills osten smälter. Tillsätt vitpeppar och salt efter smak i den vita såsen. Hacka vitlök och gullök och fräs i en ny gryta, tillsätt krossade tomater och låt koka upp.
Smörj en ugnssäker form med olja, börja med att lägga hälften av tomat såsen i botten av formen. Fortsätt med att lägga zucchini, svamp och tomat skivor över. Lägg lasagneplattor över och toppa med den vita såsen. Gör nu om samma sak igen, se till så att den vita såsen täcker dem sista llasagneplattorna så de inte bli hårda. Toppa med resten av den skivande mozzarellan och svartpeppar.
Kräftor!
Kräftans månad håller på att lida mot sitt slut och jag hoppas att ni har ätit lika många kräftor som jag har gjort i år!