Dags att fira in sommaren och vad passar inte bättre än att fira in den med gott grillat kött? Hoppas ni alla får en bra och trevlig valborg!
Ingredienser: (4 personer)
1 kg potatis
50g smör
3 dl mjölk
4 förkokta majskolvar
500g fläskfilé
500g oxfilé
riven ost
aromat
salt
vitpeppar
svartpeppar
Koka potatisen klart. Gör potatismoset med hjälp av en visp tillsätt smör, mjölk, aromat, salt och peppar. Låt potatismoset svalna medans du fixar till köttet. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Bre på smör och krydda med salt på majskolvarna. Grilla köttet börja med fläskfilén då den ska vara genomstekt medan oxfilén är godare att ha lite röd.
Spritsa ner potatismoset i små ugnssäkra formar och toppa med riven ost. Låt gräddas i ugnen i cirka 20 minuter tills det fått fin färg. Låt köttet vila på grillen i cirka 15 minuter för att få ett saftigt kött. Servera allt tillsammans med en god sallad.