Ingredienser:
1 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
125g smör
300g spenat
3 tomater
4 ägg
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt mozzarella
soltorkade tomater
salt
svartpeppar
vitpeppar
Blanda de två mjölsorterna med smör till en slät deg helt i en bakmaskin, krydda med 2 krm salt och 2 krm vitpeppar. Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen. Se till så att hela formen blir täckt och att det inte går över kanten. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Vispa ägg, mjölk och grädde så det blir välblandat, krydda med salt och svartpeppar. Lägg i skivade tomater i formen, toppa med spenat och avsluta med att lägga på äggblandningen. Skiva mozzarella i småbitar och spre ut överst. Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter, ta ut och sätt på folie och grädda ytterligare 30 minuter. Toppa pajen med soltorkade tomater innan servering.