Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 msk kanel
2 äppel
Toscatopping:
100g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl havregryn
Vispa ägg och strösocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kanel, och rör ner i smeten. Riv ett äppel och hacka det andra som vänds försiktigt ner i smeten. Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt, fyll till 2/3. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalana medan du gör toscatopping.
Smält smör, rör ner resterade av ingredienserna. Bre ut toppingen gämt på muffisarna och grädda i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter, se till så toppingen får fin färg.
Supergoda muffins nu till höstfikan! Tips är att servera muffinsen varma med vaniljglass!