Myser ner mig i soffan och äter vaniljhjärtan och saknar dig…
16st
Ugnstemp: 200˚C, varmluft 175˚C
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
¾ dl – 1 dl socker
200g smör eller margarin
Vaniljkrämsfyllning:
1 ½ dl grädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vanillinsocker
Garnering:
Florsocker
Smörj hjärtformar.
Blanda samman de båda mjölsorterna och sockret. Finfördela matfettet i blandningen och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig deg. Låt den ligga svalt en stund.
Blanda samman alla ingredienser utom vanillinsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjuda under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt med vanillinsocker.
Kavla ut degen ganska tjockt. Klä formarna med den. Fyll med vaniljkräm och täck med ett lock av degen. Ställ formarna på en plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Stjälp upp kakorna försiktigt medan de är varma. Låt dem kallna. Sikta florsocker över.
Hoppas det smakar!