Mangosorbet!

Sorbet är en efterrätt som är väldigt lätt att göra och som alla kan äta, då den inte innehåller laktos och gluten. Om du servera sorbeten med färsk eller tinad frukt blir det extra gott! 
Mangosorbet finns även att köpa i affärerna men är det inte roligare att säga att man själv har gjort sorbeten?
Ingredienser:
4-6 portioner
2 stora mogna mangofrukter
saft av 1 citron
1 krm salt
100g socker
3 msk vatten
 
Tillagning:
1 Skala mangofrukterna tunt medan du håller dem över en skål så saften samlas upp. Skär loss fruktköttet från kärnan och lägg det i en matberedare eller mixer tillsammans med saften, pressad citronsaft och salt. Kör till en slät puré och passera den sedan genom en nylonsil ner i skålen.
 
2 Hetta försiktigt upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull under omrörningen tills sockret lösts upp. Koka upp utan att röra och dra sedan kastrullen från värmen. Låt sockerlagen svalna något.
 
3 Häll sockerlagen i mangopurén och rör om noga. Låt purén svalna och sedan stå i kylskåpet i 2 timmar tills den är riktigt kall.
 
4 Om du använder glassmaskin, så häll blandningen i maskinen och följ bruksanvisningen. Frys den annars i en frystålig platsburk, utan lock, i 3-4 timmar eller tills den fått ungefär samma konsistens som issörja.
 
5 Häll blandningen i en skål och rör om med en gaffel eller kör den i en matberedare för att krossa iskristallerna. Ställ tillbaka sorbetblandningen i frysen och frys den i ytterligare 3-4 timmar eller tills den har stelnat. Sätt ett lock på burken om sorbeten inte ska serveras genast. 
 

Kommentera inlägget här :