15-20 små makroner
Tillagning: 30 min
I ugnen: 15 min
Vilotid för smeten: 1 h
Ingredienser:
2 äggvitor
60g strösocker
120g florsocker
80g skållad och finmald mandel
2 msk osötad kakao
1 knivsudd salt
Till tryffeln:
100g mörk choklad
0,5 dl kokosmjölk
30g riven kokos
Tillagning:
1. Mixa florsockret och den malda mandeln till ett finmalt pulver. Sikta blandningen i en skål.
2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till hårt skum. Tillsätt karamellfärgen, sockret och fortsätt att vispa tills marängen är helt blank.
3. Lägg i mandeln och florsockerblandningen i marängsmeten och blanda försiktigt med hjälp av en trägaffel eller stekspade: smeten ska fortfarande vara helt blank, men lite mer flytande. Var försiktig med att inte rör i smeten för mycket så att inte äggvitorna faller ihop.
4. Spritsa ut små biskvier glest på en plåt täckt med smörpapper. Låt dem vila i en timme i rumstemperatur.
5. Sätt ugnen på 150 C. Ställ in dem i ungen i omkring 13 minuter. Låt makronerna svalna innan du rör dem och säter ihop dem med tryffel emellan.
6. Låt chokladen smälta i kokosmjölken på svag värme i en kastrull.
7. Tillsätt den rivna kokosen och låt svalna i rumstemperatur.
8. Brev choklad och kokostryffeln på en makrondel och sätt sedan på en annan halva som lock. Gör på samma sätt med de andra makronerna.