Choklad och kokosmakroner!


 

15-20  små makroner

Tillagning: 30 min

I ugnen: 15 min

Vilotid för smeten: 1 h

 

Ingredienser:

2 äggvitor

60g strösocker

120g florsocker

80g skållad och finmald mandel

2 msk osötad kakao

1 knivsudd salt

 

Till tryffeln:

100g mörk choklad

0,5 dl kokosmjölk

30g riven kokos

 

Tillagning:

1. Mixa florsockret och den malda mandeln till ett finmalt pulver. Sikta blandningen i en skål.

2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till hårt skum. Tillsätt karamellfärgen, sockret och fortsätt att vispa tills marängen är helt blank.

3. Lägg i mandeln och florsockerblandningen i marängsmeten och blanda försiktigt med hjälp av en trägaffel eller stekspade: smeten ska fortfarande vara helt blank, men lite mer flytande. Var försiktig med att inte rör i smeten för mycket så att inte äggvitorna faller ihop.

4. Spritsa ut små biskvier glest på en plåt täckt med smörpapper. Låt dem vila i en timme i rumstemperatur.

5. Sätt ugnen på 150 C. Ställ in dem i ungen i omkring 13 minuter. Låt makronerna svalna innan du rör dem och säter ihop dem med tryffel emellan.

6. Låt chokladen smälta i kokosmjölken på svag värme i en kastrull.

7. Tillsätt den rivna kokosen och låt svalna i rumstemperatur.

8. Brev choklad och kokostryffeln på en makrondel och sätt sedan på en annan halva som lock. Gör på samma sätt med de andra makronerna. 

Kommentera inlägget här :