Ingredienser:
Marängbotten: (du behöver två bottnar)
4 äggvitor
½ krm salt
3 dl strösocker
3 dl riscrips
Smörkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 msk mjöl
Garnering:
2-3 dl grädde
Valfri frukt
Gör så här:
Marängbotten:
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Visp äggvitor med salt tills det är poröst. Häll sedan i strösocker och riscrips.
3. Bred ut över smörat bakplåtspapper, ställ in i ungen i ca 1 ½ timme.
4. Låt gärna marängen stå kvar på efter värme.
Smörkräm:
1. Blanda samman äggulor, strösocker, grädde och mjöl. Värm det på låg värme tills det har tjocknat. Rör om hela tiden.
2. Rör ner smöret tills det har smält.
3. Låt den kallna gärna i kylskåpet.
4. Bred ut smörkrämen (gärna några timmar innan den ska serveras) på den ena botten. Lägg sedan den andra margängbotten ovanpå. Vispa grädde och bred på och garnera med frukt.