Tacopaj!

 

 

5 dl vetemjöl

225g smör eller margarin

5 msk vatten

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i en pajform och grädda pajskalet i 15 minuter i 200°C.

 

Fyllning 1:

500g blandfärs

1 påse taco kryddmix

Stek färsen och blanda i kryddan och fyll pajskalet med färsen.

 

Fyllning 2:

4 tomater

1 gul lök

2 fefferoni (kan uteslutas eller bytas till oliver)

1 burk creme fraiche

4 msk majonäs

Blanda samman och bred ovanpå färsen, salta och peppra. Strö 1-2 dl riven ost ovanpå.

Grädda pajen i 200°C ca 30 minuter. 

 

En mycket god tacopaj kan jag lova, tyvärr ser det inte så jätte gott ut på bilden men kan lova att den är grymt god!

Kokoskaka!



Gillar du kokos? Ja då ska du prova denna goda och saftiga kokoskaka. Den är superenkel att göra och är klar på cirka en halvtimme. En kaka för alla!

Till en rund kaka behöver du:

Smet: 2 dl socker, 2 ägg, 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl kokande vatten

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda sedan i det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Grädda i en smord form beströdd med kokos i 175 grader i cirka 30 minuter.

Topping: 50 g smält smör, 1 äggula, 1/2 dl strösocker, 2 msk vaniljsocker, kokos

Smält smöret och rör i äggulan, sockret och vaniljsockret. Stick många hål i kakan med t.ex en tandpetare eller baksticka och häll sedan över toppingen. Strö på med kokos.

Låt kakan svalna en liten stund innan du skär i den.

Creme brulee!

Ett helt underbart recept på creme brulee kan jag lova er!

Tillagning

till 6 personer 

Det här behövs:
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker eller strösocker
6 portionsformar á 1½ dl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 °. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
Tillsätt grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills krämen har stannat.

Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp.

Vid servering:
Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.