Oscar den II tårta (LCHF och glutenfri)!

Den här tårtan är LCHF-vänlig och därmed också glutenfri. Du kan garnera tårtan med till exempel hallon eller jordgubbar istället för med rostad mandel. Detta är den godaste LCHF-/glutenfria tårtan jag har ätit!
 
Botten (2 st):
200 gram mald mandel (skållad och skalad) eller mandelmjöl
4 st äggvitor
1 msk sukrin eller annat valfritt sötningsmedel.
 
1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluftsugn), 170 grader vanlig ugn
2. Blanda malda mandeln med sukrinet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i mandelmjölet.
3. Rita två cirklar på bakplåtspapper (ca 22 cm, använd t.ex en tallrik). Smöra cirkeln och bred ut smeten i cirklarna.Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Bottnarna ska få färg men inte bli brända. Låt bottnarna svalna och tag försiktigt loss dom från bakplåtspappret.
 
Fyllning:
6 st äggulor
1,5 dl vispgrädde
0,5 – 1 dl sukrin eller annat sötningsmedel.
225 gram osaltat mjukt smör
Garnering:
Rostade mandelspån
Hallon eller jordgubbar
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt. Blanda äggulor, sukrin och grädde i en kastrull. Koka upp på medelvärme under ständig omrörning och låt sjuda till en tjock smet. Tag äggsmeten från värmen och rör ned det mjuka smöret i klickar. Låt svalna, gärna i kylskåp.
2. Bred hälften av krämen på ena botten, och lägg den andra ovanpå. Bred resten av krämen på tårtan och garnera med rostade mandelspån eller annan valfri garnering.
 

Kommentera inlägget här :