Romantisk daimkladdkaka!

Ingredienser:
200g smör
200g marabou choklad daim
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
 
Daimgrädde:
2dl grädde
1msk kakao
1msk florsocker
2st dubbeldaim
 
Dekoration:
Strössel
 
Gör så här:
1. Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.
2. Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret, rör smeten slät.
3. Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175grader. Ta ut och låt kallna.
5. Daimgrädde: Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och florsocker och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner hälften. Bred ut toppningen på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel och resten av daimen.

Kommentera inlägget här :