Halloncheesecake med vit choklad!

Cheesecake är godare än vad man tror enligt mig. Detta var verkligen kakan som föll mig i smak. Skulle ärligt kunna äta upp den själv... :D
Ingredienser
200g digestivekex
50g smält smör
400g Philadelphia naturell original
1,5 dl strösocker
1 tsk rivet limeskal
2 st gelatinblad
200g vit choklad
2 dl grädde
150g frysta hallon
200g färska hallon
 
Gör så här
1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina. Krossa digestivekexen i smulor. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
2. Skölj limen väl och riv skalet. Vispa Philadelphia, limeskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
4. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de haltinade hallonen med de övriga ingredienserna. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 3 timmar.
 
Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.

 

 
 
 

Vaniljkräm!

Det finns så många olika sorter av vaniljkräm men denna blev jag riktigt nöjd med. Man kan ha vaniljkräm i det mesta, allt från bullar, tårtor till någon dessert eller till frukt. Inte alls svårt eller att göra, det viktigaste är att man har koll så den inte bränns vid.
 
Ingredienser
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
 
Gör så här
Dela vaniljstången och skrapa bort kärnorna och lägg dem i en kastrull. Blanda i alla andra ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar (viktigt), tills krämen tjocknar. Låt den inte kokas, du måste ha kola på den hela tiden. Låt den svalna av innan du använder den.
 
Fungerar utmärkt att göra dagen innan och göra dubbelsatts.

 
 
 
 
 
 

26/9-13

 
Stockholms skärgård är en av Sveriges finaste platser!