Hallon lemonad!

Fick för mig att jag skulle göra lite lemonad en dag. Hittade ett recept som såg lite väl för lätt ut men gav det ett försök. Denna lemonaden blev ju så jättegod och vi drack upp flaskan direkt! 
Ingredienser: 
2dl hallon
1L vatten
1 dl socker
 
Gör så här:
1. Koka vattnet. Rör ihop socker och hallon i en bunke vid sidan om.
2. Häll över det kokande vattnet på hallonen och låt rör runt. Låt stå i ca 30min och rör lite då och då.
3. Sila av och låt svalna helt innan du häller upp det på flaska.
 
 

Hallon/persika paj!

Här har ni receptet på pajen som jag bakade igår kväll! Riktigt krämig och god paj,
kan jag lova!
 
Ingredienser
Deg
ca 4 dl vetemjöl
125g smör
2 msk vatten
1 msk socker
 
Fyllning
3 persikor
2 dl hallon
2 äggulor
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl crème fraiche 
 
Gör så här
1. Hacka samman smör och mjöl tills det är finfördelat. Tillsätt vatten och socker. Sätt ugnen
på 200 grader och förgrädda pajen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
2. Skär persikorna (jag behöll skalet på). Vispa äggulorna, socker, vetemjöl och crème fraiche
till en sås. 
3. Lägg frukten i pajformen och häll över smeten. Grädda pajen i ca 40 minuter. 
Servera ljummen med glass eller vaniljvisp. 

Bakning på G!

Fick för mig att logga in på bloggen och kolla lite. Började med att gå in och se hur många som är inne på min blogg, sen läste jag igenom gamla komentarer från er. Då kände jag direkt ett leende på läpparna!! Jag måste börja blogga igen, jag älskar att baka/laga mag och dela med mig! Nu är det helt ekelt dags att låta lite av dagens tid gå till bloggning!
 
Vad tror ni jag bakar idag? Svar kommer imon!