Ballerinakakor!

Perfekta små kakor att ha en skafferiet när någon kommer på oväntat besök. 
 
Ingredienser 
200g smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 msk kakao
 
Fyllning
100g nougat
100g ljus choklad
 
Blanda smör och strösocker med en gaffel. Tillsätt mjöl och ägg och rör ihop till en deg. Dela degen i mitten och rör in kakao i den ena deghalvan. Lägg degen i kylskåpet i ca 30 minuter. Kavla ut degarna på ett mjölat bakbord så de är ca 1/5 cm tjocka. Stansa ut runda kakor och forma ett litet hål i mitten på de ljusa kakorna. Grädda kakorna i 10 min i 180 grader.
 
Va försiktig när du tar ut kakorna och lägg dem försiktigt på galler och låt dem svalna. Smält nougaten och chokladen och låt det svalna men absolut inte stelna. Bred försiktigt ett lager av fyllningen på de bruna bottnarna och sätt ihop med en ljus.  

Kommentera inlägget här :