En super god snickerstårta med nutellasmak. Denna tårtan passar lika bra till fest som till vardag.
Botten
250g digestivekex
100g smör, rumsvarmt
2 dl jordnötter
Kolafyllning
100g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
3/4 dl vispgrädde
Nutellaganache
1 1/2 dl vispgrädde
400g nutella
1/2 dl florsocker
1/2 tsk salt
Jordgubbar till servering
Smula sönder digestivekexen och blanda smulorna med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Häll över jordnötterna och ställ kakan i frysen 20-30 min.
Gör kolafyllningen, smält smöret till kolafyllningen och farinsocker i en kastrull och koka upp i ca 1 min. Tillsätt vispgrädde och koka i ca 8 min. Det ska inte gå att göra kultestet, då den inte ska bli knäckig. Ställ i kylen i ca 1 timme.
Koka upp grädde i en kastrull, vispa mycket och var försiktigt så det inte brännsvid. Stäng av värmen och ta bort kastrulle från plattan. Värm nutellan i mikron i ca 30 sekunder så det blir rining, rör ner nutella och florsocker i den varma grädden. Låt kakan stå utan för kylen ett tag innan du häller över nutellaganachen över kakan Låt stå i kylen till serveringen och dekorerar med jordgubbar precis innan servering.