juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Lyx chokladtårta!

Kategori: Choklad!

En tårta som smälter i munnen och som räcker till många. 
 
 
Ingredienser:
Botten: (gånger 3)
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Vaniljkräm:
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
 
Chokladkräm:
8 dl Florsocker
3dl kakao
2 krm vaniljsocker
400g smör rumstemperatur 
1 krm salt
 
Övrigt:
5 dl jordgubbssylt
1 pakt jordgubbar
5 kiwi
1 pakt fysalis
 
För att göra bottnarna; vispa ägg och socker till vitskum. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggen. Klä en form ca 30x25 cm med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Kolla så kakan är helt klar med en sticka. Gör om detta så du får 3 bottnar totalt.
 
Gör vaniljkrämen; dela vaniljstången och skrapa bort kärnorna och lägg dem i en kastrull. Blanda i alla andra ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar (viktigt), tills krämen tjocknar. Låt den inte kokas. Låt den svalna av innan du använder den. Kan stå i kylen över dagen om så önskas. 
 
Chokladkräm; rör ihop florsocker kakao, vaniljsocker och salt. Vispa smöret så det blir mjukt och lätt arbetat. Sila ner florsockerblandningen i smöret och rör till en jämn fyllning.
 
Lägg en botten på en inklädd plåt, bre på jordgubbssylten, nästa botten och där brer du på vaniljkrämen. Lägg på sista bottnen och bre försiktigt på chokladkrämen. Garnera med frukt, självklart kan man välja annan frukt om så önskas. 
 
 
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: