Räksnitt!

 
Ca 20 stycken
Ingredienser
3 dl vatten
100g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 dl riven parmesanost
 
200g philadelphiaost
250g räkor
1 dl dill
salt 
vitpeppar
1 citroner
 
Börjar med att göra petit-chouerna, dessa kan du sedan förvara i rumstemperatur i en sluten burk. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Vispa i mjölet lite i taget när smöret har smält. Vispa sedan tills smeten släpper botten från kastrullen. Viktigt att göra detta noga annars får du inte ihop petit-chouerna i slutet.
 
Låt smeten svalna. Vispa ner ett ägg i taget. Spritsa ut på bakplåtspapper så de blir stora som golfbollar. Grädda i 200grader i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
 
Rör ihop philadelphiaost, räkor och klippt dill. Krydda efter smak med salt och vitpeppar. Klicka ut räkröran på undersidan av petit-chouerna. Toppa med en citron skiva. 
 
 
 
 

Himmelsk köttgryta!

 
Ingredienser
500g benfritt nött kött
1 gullök
1 dl sweet chili sås
2 dl grädde
3 tsk senap
2 köttbuljonger
1 burk grillade paprikor
1/2 dl hackad persilja
salt
vitpeppar 
 
Strimla köttet i små och tunna skivor. Låt steka upp i en gryta tillsammans med hackade gullöken. När köttet är genomstekt, tillsätt sweet chili sås, grädde och senap. Rör ner 2 köttbuljonger när såsen börjat koka. Skiva paprika, persiljan och lägg i grytan och krydda med salt och vitpeppar. Låt koka upp i cirka 30 minuter.
 
Servera med ris, grönsaker.
 
 

Syltkakor!

 
Blir cirka 40 stycken
Ingredienser
200g rumstemperat smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
0,5-1 dl rabarbersylt (recept på hemmagjord finns här
 
Lägg mör, socker och vaniljsocker i en bunke och kör ihop till en jämn smet. Tillsätt vetemjöl och rör ihop så du kan forma degen till en klump. Ställ degen i kylskåpet i cirka 1 timme.
 
Dela degen i cirka 40 lika stora bitar. Rulla varje degklump till en boll. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning och lägg i sylten. Grädda i ugnen i 175 grader, i cirka 10-14 minuter. Låt kakorna svalna innan du rör dem.