Sparrispaj!

 
Ingredienser:
1 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
100g smör
1 pkt sparris
2 ägg
1.5 dl mjölk
1 dl grädde
1 pkt mozzarella
salt
svartpeppar
vitpeppar
 
Blanda de två mjölsorterna med smör till en slät deg helt i en bakmaskin, krydda med 2 krm salt och 2 krm vitpeppar. Ta och smöra en pajform. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen. Se till så att hela formen blir täckt och att det inte går över kanten. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
 
Vispa ägg, mjölk och grädde så det blir välblandat, krydda med salt och svartpeppar. Skär bort sista delen av sparrisen och stek sparrisen i en klick smör tills den har börjat mörkna, ca 15 minuter. Lägg i sparrisen i pajformen, men spara några, och häll på äggblandningen. Skiva mozzarella i småbitar och fördela ut överst. Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter, ta ut. Toppa pajen med sparris innan servering.
 
Jag serverade denna goda paj med min äppel coleslaw som ni hittar receptet på HÄR.
 
 

Kommentera inlägget här :