juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Gräddbullar!

Kategori: Efterrätt!

Gott och eneklt att göra egna gräddbullar så varför inte testa nu till helgen?
 
Ingredienser: (ca 16 st)
8 st smörgåsrån
3 st äggvitor
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
200g choklad
1 tsk lakrisekstrakt
 
toppning efter smak
kokos
nötter
lakris
 
Stansa ut 16 stycken runda cirklar ur smörgåsrånen med hjälp av antingen ett glas eller pepparkaksform, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitorna till vitt skum. Blanda socker och vaniljsocker i en separat skål. Rör försiktigt ner sockerblandningen i äggvitorna lite under taget, vispa tills du kan vända skålen över huvudet utan att få något på dig. 
 
Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull och låt smälta på svag värme. Ta två skedar från ägg och socker blandningen i den smälta gelatinen och rör om. Rör ihop de två blandningarna. Tillsätt lakrisekstrakt eller annan valfri smaksättning, funkar även att inte tillsätta någon. Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa som toppar på rånen, låt stå i frysen cirka 1 timme.
 
Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna. Doppa gräddbullarna i chokladen och vrid dom så den överflödiga chokladen rinner av. Toppa med valfritt, jag hade hackade lakris godis på de vita och små söta ögon på de andra. 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: