Äggfri rabarberkladdkaka!

Nu är snart sommaren här på riktig och varför inte fira skolavslutningen, studenten, examen eller bara att det är fredag med en god somrig kladdkaka?
 
 
Ingredienser
100 g vitchoklad
100 g smör
2 dl socker
150g vanilj kesella
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt 
50 g rabarber 
kokos
 
Smält vitchoklad och smör i ett vattenbad, och vispa socker och kesella i cirka 5 minuter.  Blanda vitchoklad och smör blandningen med kesellan. Rör ihop de torra ingredienserna  i en sparat bunke och vänd försiktigt ner i kesellan. Smöra en form med smör och kokos. Häll ner smeten i formen och tillsätt bitar av skivad rabarber. 
 
Grädda kladdkakan på 200 grader i 20 minuter. 
 
 

Kommentera inlägget här :