Varför inte göra några goda sommarskorpor?
Ingredienser
100g smör
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 ägg
100g hallon, frysta (fungerar bra med blåbär också)
Rör ihop smör och farinsocker. Blanda bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl och rör ner i smöret. Tillsätt de båda äggen under snabb omrörning. Dela degen i två delar, smula ner hälften av hallonen i varje deghalva och arbeta ihop degen snabbt. Rulla ut degen till två längder och grädda på plåt i 20 minuter på 225 grader.
Ta ut längderna och sänk tempen till 175 grader. Skär längderna i sneda bitar, 3 cm breda. Lägg skorporna med snittytan uppåt på plåten. Grädda skorporna i 15 minuter, ta ut och vänd till den andra snittyttan uppåt och grädda ytterligare 15 minuter. Låt svalna.