Spaghetti och köttfärssås - chili och vitlök

Personer: 4
Tid: 40-60 minuter
 
Ingredienser
4 portioner spagetti
500g blandfärs
400g krossade tomater med chilismak
1 dl mjölk
1 gullök
3 vitklöksklyftor
2 tsk chili flakes
2 msk smör
salt
svartpeppar
 
 
 
Hacka gullöken fint. Smält smör i stekpannan och lägg ner gullöken, låt steka i cirka 5 minuter. Tillsätt blandfärsen, hacka under tiden det steker för att undvika klumpar. Krossa vitlöksklyftorna tillsätt tillsammans med övriga gryddor, salt och svartpeppar efter smak. Rör om och häll på krossade tomater och mjölk. Koka upp, ju längre du låter det koka ju fler samker kommer fram. Tiden av tillagningen beror på hur länge du låter köttfärssåsen koka, det kan behövas tillsättas mer mjölk eller vatten ifall du låter den koka länge. Smaka av och tillsätt mer kryddor ifall det önskas.
 
Koka upp vatten mer rikligt av salt till spaghetti, vitkigt att spaghettin inte kokar hela tid utan häll av den när det är 1-2 minuter kvar. Spara 1 dl spaghettivatten och häll i köttfärssåsen. Servera tillsammans med goda grönsaker. 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :