Ca 30 personer
En super god tårta som uppskattas av alla!
Bottnar x 4:
Ugnstemp: 250°C, varmluft 200°C
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kaffegrädde eller mjölk
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 X 40 cm.
4. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. stjälp upp kakan på socker papper eller fuktig duk. Dra bort papperet som kakan gröddats på.
Gör 4 st sådana här bottnar
Fyllning:
5 dl valfri sylt
5 dl nutella
5 dl marsankräm
1. Klä en plåt med folie och lägg sedan en botten där på. Lägg på sylt på botten och där efter ännu en botten. På med nutellan och en botten där efter. Avsluta med marsankrämen och den sista botten
Garnering:
10 dl grädde
2 paket mandelspån
2 dl malda hasselnötter
Massor av valfri frukt
1. Vispa grädden. Bre på grädde på hela tårtan så att man inte ser bottnarna.
2. Lägg på frukten så att det täcker hela övre delen av tårtan.
3. Blanda mandelspånen och de malda hasselnötterna och strö över det på tårtans sidor.
Fruktgelé!
4 st gelatinblad
1 - 1 dl vatten
2 dl hallonsaft, koncentrerad (går likabra med någon annan smak på saften)
1. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Lyft upp bladen och smält dem i 1/2 dl vatten på svag värme i en liten kastrull. Blanda resten av vattnet och saften i en skål. Rör ner gelatinet och
ställ skålen i kylen ca 30-40 min. Rör om då och då några gånger, den ska tjockna och likna äggvita i konsistensen. Häll över gelén på frukten och ställ i kylen för att stelna.
Tips:
Det går jätte bra att göra bottna och krämen dagen innan så att man slipper göra allt på samma dag.
Vill du inte ha så stor tårta så räcker det med att göra två bottnar och sedan dela dem men täck på att du minskar även fyllningen, garneringen och fruktgelén.