Ingredienser:
50g jäst
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1,2 liter vetemjöl
450g smör
4 dl marsankräm
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Smula ner jästen och tillsätt mjölk, ägg, socker, salt och mjölet. Arbeta ihop till en slät deg och ställ in i kylen i ca 10 minuter. Låt smöret bli rumstempererat och skiva i 10 bitar. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30x45 cm. Lägg ut smöret på halva degen och vik ihop, viktigt att nypa ihop kanterna. Snurra degen så du har den vikta kanten mot dig, kavla ännu en gång ut degen till ca 2 cm tjock. Vik degen i tre delar och vrid så du har skarven mot dig. Kavla ut och vik ihop den ytterligare två gånger, lägg in den inplastade degen i 15 min i kylen.
Rör under tiden ihop marsankrämen. Ta ut degen och kavla ut den så degen är ca 1 cm tjock och 20x40 cm. Skär degen i remsor som är 1 1/2 cm tjocka. Snurra ihop till en bulle som har ett litet hål. Låt dem jäsa på en plåt i 30 min. Klicka vaniljkrämen i hålet och grädda i 8-10 min i ugnen på 225 grader. Låt wienerbröden svalna ordentligt, rör sedan ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringa över vid servering.