Skink- och paprikasnittar!

 
20 snittar
Ingredienser
2 röda paprikor
200g skinka
200g philadelphiaost
1 paket tunnbröd 
salt
vitpeppar
 
Strimla paprika och skinka i små bitar och lägg i en skål. Rör ner philadelphiaost och krydda med salt och vitpeppar. Bre ut på tunnbröd men låt sista kanten vara utan fyllning för att lättare kunna rulla ihop. Rulla ihop och skär i bitar, blir 4-5 snittar per bröd. 
 
 

Pasta med köttbullar i tomatsås!

 
Till fyra personer
Ingredienser
1 gullök
2 stora tomater
500g köttbullar (recept finns här
spagetti för fyra personer
salt
svartpeppar
 
Hacka löken i stora bitar och stek i olja. Skiva tomaterna i klyftor och stek med löken och tillsammans med 3 dl vatten. Låt koka upp. Koka spagetti för 4 personer och stek köttbullarna så de blir gyllenbruna. Häll av vattnet från spagettin. Rör ihop sås, spagetti och köttbullarna. Krydda med salt och svartpeppar. 
 
 

Rabarbersylt!

 
Ingredienser
200g rabarber
1 dl strösocker
2,5 dl syltsocker
salt
 
Skölj och skiva rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber med strösocker och salt i en stor kastrull och låt koka. Rör om då och då. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt syltsocker och låt koka ytterligare 15 minuter. Ta bort från spisen och låt svalna i rumstemperatur. Häll sedan upp sylten i en burk som förvara i kylskåpet.