Köttbullar!

Idag är det köttbullens dag, hur många av er visste det?
 
Det var först på mitten av 1800-talet som det blev vanligt att äta köttbullar bland vanligt folk i Sverige. För att sätta en svensk prägeln på maträtten kan man servera gräddsås och lingon till köttbullarna.
 
Vet ni inte vad ni ska ha för fredags middag, varför inte hemmagjorda köttbullar med svensk prägeln?
Ingredienser:
1kg färs
1msk socker
1msk salt
1 krm peppar, krydd peppar, svart peppar
2 ägg
1 1/2 dl skopmjöl
1 1/2 lök riven
 

Blanda allt förutom färsen och löken med lite vatten. Låt stå och tjockna i kylskåpet en stund. Blanda färsen med den andra ingredienserna och löken. Rulla till lagom stora köttbullar. Du kan antingen steka dem direkt i stekpannan eller för steka dem i ugnen.

Kommentera inlägget här :