Glass för glassmaskin:
3,5 dl standardmjölk
1,7 dl socker
En nypa salt
2,5 dl ”half and half” (hälften mjölk, hälften grädde)
1,25 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
Blanda mjölk, socker och salt. Rör om med en ballongvisp tills sockret har östs upp. Häll i ”half and half”, vispgrädde och vaniljunder omrörning. Häll i glassmaskinen och låten den arbeta i ca 40 minuter. Häll den i en skål och frys ner glassen.
Jordgubbskladdkaka:
200 g smör
200 g Marabou jordgubb
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
(ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)
Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.
Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret och ev kakao. Rör smeten slät.
Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175°. Ta ut och låt kallna (eller ät direkt med sked)
Servera gärna med lite lättvispad vaniljgrädde.
Hoppas att det ska smaka!!