juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Kräftmacka!

Kategori: Fisk/skaldjur!

Tog och gjorde mig en kräftmacka nyss, mycket god kan jag lova!

1 dl kräftstjärtar
2 salladsblad
gurka
citron
1/2 ägg
majonnäs
en skiva av ditt favorit bröd

1. Ta en skiva bröd av ditt favorit bröd. Bre den med smör.
2. Skölj sallad, gurka och skala det väl kokta ägget.
3. Lägg på salladsbladen och på den ena halva lägger du kräftorna och på den andra ägghalvan. Skiva gurka och citron och placera snyggt på mackan. Avsluta med en klick majonnäs på ägget.

Smaklig måltid!

Blåbärs paj!

Kategori: Efterrätt!

 

 

Smuldeg:

1 ½ dl vetemjöl

3 dl havregryn

6 tsk socker

150g margarin

 

Fyllning:

250g blåbär

 

1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form

2. Lägg mjöl, havregryn, socker och margarin i en skål.

3. Finfördela margarinet med fingertopparna eller med en gaffel till en gryning massa.

4. Lägg i blåbären i formen. Strö över socker.

5. Strö smuldegen över fyllning. Ställ formen mitt i ugnen.

6. Låt stå tills blåbären är mjuka och degen blivit ljusbrun.

Räckmacka!

Kategori: Picknick!

En macka 

Räckröra

1 dl räckor

1 dl majonnäs

2 dl gream fraiche

Salt

Peppar

Hackad dill

 

Sallad

Gurka

Citron

Fralla

 

1. Rör ihop räckröran och ställ i kylen så länge. Dela frallan utan att del den helt.

2. Hacka sallad, dela gurka och citron skiva. Bre frallan med smör och lägg i lite röra, sallad, gurka, resten av röran och till sist en skiva citron. 

Frukt strut!

Kategori: Tips!

4 portioner 

1 burk kesella vanilj

4 dl frukt

4 st glasstrutar

1. Skär frukten i lagom stora bitar. Du kan välja vilken frukt du än vill. Jag valde kiwi, jordgubbar, vindruvor och blåbär.

2. Lägg ca 1-2 msk kesella vanilj i varje glasstrut och sedan lite av frukten och fortsätt så tills struten är full. En mycket god och enkel efterrätt som alla tycker om. Passar jätte både på sommaren som vintern. 

 

Silviakaka!

Kategori: Efterrätt!


30 bitar 
 
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr
200 g smält margarin
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker 
Kokos

Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa  ägg och socker. 
3.Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, jag brukar täcka den med bakplåtspapper bröat med kokos i botten.
4.Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna. 
5.Smält margarin. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning. 
6.Bred ut på kakan och strö över kokos.  
 
Silviakakan/Silviarutor är busenkel att göra och går utmärkt att frysa in. God och omtyckt av alla åldrar