Gnocchi på en ruccula och tomat bädd

Personer: 4
Tid: 50 minuter
 
Ingredienser
800 g mjölig potatis
1 ägg
4 dl vetemjöl
salt
1 påse ruccola
1 burk tomater
1 förpakning fetaost
200g philadelphiaost
 
 
Rör ihop 2/3 av fetaost förpckningen tillsammans med philadelphiaost och 2 tsk salt. Rör om ordentligt för att fetaosten ska dela sig.
 
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är färdig kokta. Pressa eller stompa potatisen ordentligt, låt svala för att enklare kunna arbeta med potatisen. Tillsätt ägg och vetemjöl, knodda ihop till en formbar deg. Forma till 1-2 cm långa bollar. Koka upp saltat vatten och lägg ner gnocchin, se till att ingen fastnar i boten. Kan behöva koka dem i två omgångar beroende på krytans storlek. När gnocchin har flytit upp är de klara och reda att serveras på en bädd av ruccula, tomat och fetaost tillsammans med oströran.
 
 

Köttfärssoppa med pasta

Personer: 4
Tid: 60 minuter
 
Ingredienser 
500g blandfärs
250g pasta
1 gullök
1 paprika
1 chili (styrka efter smak)
1 morot 
60g babyspenat
1 burk kikärtor
3 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk kalvfond
2 tsk collorit
3 tsk svart peppar
2 tsk salt
smör
 
Vitlöksbröd
4 brödskivor
25g smör
1 vitlöksklyfta
 
 
Hacka gullök i små bitar. Smält smöret i en kastrull och tillsätt blandförs och gullök. Skala moroten och hacka morot, paprika, chili i små bitar och tillsätt i grytan. Pressa ner vitlöksklytan och krydda med kalvfond, collorit, svart peppar samt salt. Häll på matlagningsgrädde och vatten, låt koka i 20 minuter. Häll ner pasta samt kikätor och låt koka tills pastan är klar, se till att all pasta är täckt med vätska. Avsluta med babyspenaten. Vid servering toppa soppan med creme fraiche och servera med vitlöksbröd. 
 
Låt smöret till vitlöksbröden bli rumstempererat, pressa ner vitlöksklytan och bre på brödskivorna. Grädda på 200 grader i 8 minuter. 
 
 
 

Veckomeny - snabbt och nytt

 
Denna veckan blir det snabba och enkla rätter. Jag ska däremot för första gången testa att göra gnocchi. 
 
Trevlig vecka!