juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Träning ute i solen! (22/5-13)

Kategori: Dagens bild!

En dag som denna kan man ju inte sitta inne på ett gym, enligt mig! Så ut och träna i solen!

 

Sockerkringlor!

Kategori: Småkakor!

ca 50 st
Ugnstemp 225°C, varmluft 200°C
 
Ingredienser:
125g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2msk grädde
 
Garnering:
socker
 
1. Hacka ihop matfett och mjöl. Tillsätt grädden och arbeta hastigt ihop degen. Låt den stå kallt några timmar.
2. Kavla ut den till en rektangulär kaka, 1/2 cm tjock och ca 15 cm bred.  Skär eller sporra ut 1/2 cm breda remsor
tvärsöver. Forma dem till kringlor och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Vänd kringlorna i socker så fort de kommit ur ugnen och fortfarande är varma.
 

Jordgubbssmoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

2 glas:
is
2dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
2 msk florsocker
0,5 l jordgubbar
 
Tillagning:
Mixa jordgubbarna med sockret. Häll på mjölk och youghurt och lägg i isbitar. Mixa tills allt är blandat. Häll upp i glas. Garnera med jordgubbar.

19/5-13

Kategori: Dagens bild!

Frukt smoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

 Han tyvärr inte lägga upp en smoothie i måndags så ni får veckans smoothie idag ;)
Ingredienser:
1dl yoghurt persika och passion
1dl pauluns tranbär och aronia
1 banan
 
Mixa allt väl!

Kokostoppar doppade i choklad!

Kategori: Småkakor!

Här får ni ännu ett tips på kokostoppar som jag verkligen tycker att ni ska testa.
Ca 20 st
Ingredienser:
50g smör
2st medelstora ägg
1dl strösocker
200g kokosflingor
150g block choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker poröst i en skål. Tilsätt kokosflingor och smör  rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar. Smält choklad medan kokostopparna svalnar. Doppa kokostopparna så att de är heltäckta och ställ på ett galler och låt stelna. Servera som godis eller till efterrätt!
 

Amerikanska cookies med nonstop!

Kategori: Småkakor!

Ingredienser:
2 1/2 dl brun farin
2 1/4 dl strösocker
300g smör
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
3-4 msk kakao
2dl nonstop
 
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, medan du vispar socker, farin och ägg till en slät smet. Häll sedan i smöret lite i taget och vispa ihop smeten.
2. Rör ihop samtliga torra ingredienser och rör ner i smeten. Rör tills degen blivit seg. Rör ner nonstopen, och forma degen till små bollar, ca 20 små kakor.
3. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper, och platta till dem något. Grädda sedan i cirka 10 minuter, eller mer beroende på om du vill ha dem sega eller krispiga.
 
 

Amerikanska bananpannkakor!

Kategori: Frukost!

Frukost men Amerikanska bananpannkakor är det bästa som finns!
Ingredienser:
2msk smält smör
1 ägg
2 1/2 dl mjöl (jag bytte ut 1dl rågmjöl)
2 1/2 dl mjölk
1tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
1-2 mogna bananer
1msk socker
 
Gör så här:
Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet, vispa snabbt så att ägget inte stelnar. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker i en separat bunke. Varva sedan mjölblandning och mjölk i äggblandningen. Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.
Stek pannkakorna i smör!
Servera med frukt och sirap.

Enkel kesella efterrätt!

Kategori: Efterrätt!

Ingredienser:
1 banan
1 1/2 dl hallon
1 1/2 dl blåbär
1 burk kesella vanilj
blockchoklad'
 
Gör så här:
Sällt chokladen och ringa sedan ut på bakplåtspapper, låt stelna.
Dela bananen i skivor. Varva sedan i en lagom stor skål/glas frukt och kesella. Toppa med choklad. Självklart kan du ta någon annan frukt om det vill det.

Frukost tips!

Kategori: Frukost!

Jag är inte den som tycker om risifrutti men denna är verkligen god. Så tipsar er om att äta denna en morgon då du inte har tid att göra frukost

Pannkakor med rågmjöl!

Kategori: Frukost!

Pannkakor, hur gott är det egentligen inte? Och det finns ju så många olika varianter av det! Varianter kan vara plättar, ugnspannkaka, Amerikanska pannkakor m.m. Pannkakans form och struktur varierar över hela världen. I Sverige äts pannkaka traditionellt som en stadig efterrätt till ärtsoppan på torsdagar. Pannkakor serveras oftast med sylt och grädde men jag föredrar frukt! Pannkakor passar perfekt till frukost!!

Här har ni ett av det vanligaste receptet på pannkakor med rågmjöl i.

Fyra personer
Ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1dl rågmjöl
1/2 tsk salt
6dl mjölk
3 ägg
3 msk rapsolja
 
Gör så här:
Blanda salt, vete- och rågmjöl i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
 
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor. 
 

Flygande Jacob!

Kategori: Kyckling!

Tog och gjorde en god och enkel maträtt till min familj förra året. Flygande Jacob blev det! Det första receptet på Flygande Jacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet Flygande Jacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt.
Ingredienser:
1kg kycklingfilé
140g bacon
3 st bananer
2dl chilisås
5dl vispgrädde
1,5dl jordnötter
 
Gör så här:
1. Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpannan och stek kyckling- och baconbitar på medelhög värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpanna (se till så att kycklingen bler stekt och inte kokot).
2. Lägg över kyckling- och baconbitar i en hufsat stor ugnsform. Skriva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
3. Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter. Garinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter.
Servera med kokot ris och sallad.

Romantisk daimkladdkaka!

Kategori: Choklad!

Ingredienser:
200g smör
200g marabou choklad daim
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
 
Daimgrädde:
2dl grädde
1msk kakao
1msk florsocker
2st dubbeldaim
 
Dekoration:
Strössel
 
Gör så här:
1. Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.
2. Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret, rör smeten slät.
3. Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175grader. Ta ut och låt kallna.
5. Daimgrädde: Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och florsocker och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner hälften. Bred ut toppningen på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel och resten av daimen.

Äggröra

Kategori: Frukost!

 Här har ni mitt första frukost tips som passar lika bra till vardag som till helg och går snabbt att göra!

Äggröra är gott till frukost med ex. stekt bacon och till lunch med rökt kött som fårfiol.

Jag älskar stora hotellfrukostar, men vem gör inte det? Blev sugen på att göra min lilla egna hotell frukost så tog och gjorde äggröra till mig själv. Till åt jag en grahamsbulle och ny pressad apelsinjuice. Grymt gott och en toppen start på dagen!

1 portion, kan såklart dubbleras efter så många portioner du vill laga
Klar på: 8 min

Ingredienser:
3 ägg normalstora ägg eller 2 stora ägg
2 msk vatten, mjölk eller grädde
1 msk smör eller olivolja
salt och vitpeppar

Tillagning:
1. Vispa sönder äggen i en bunke.
2. Tillsätt vatten, mjölk eller grädde.Salta och peppra
3. Värm en msk smör eller olivolja i en panna.
4. Tillsätt äggröran samt värm under omrörning tills äggen blir en grovkornig röra.
5. Servera äggröran direkt då den är krämig. Efter ett tag stelnar äggröran och blir lite tråkigare men det är rätt gott det också.

Ny kategori, Frukost!

Kategori: Frukost!

Frukost är en av de viktigaste måltiderna som man kan varierar i all oändlighet! Men problemet är vad ska man göra... Det är ju inte alltid man har tid att göra en stor söndags frukost. Men tänkte dela med mig av mina tips och trick för att få en god frukost varje dag.

Smörinbakad fläskfilé, Hasselbackspotatis

Kategori: Kött-/korvrätter!

Smörinbakad fläskfilé
Ingredienser:
smördegs plattor
mjuk örtost
fläskfilé
 
1. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. När smöret har tystnat ska fläskfilén i. Stek köttet så att det blir gyllenbrunt och genomstekt.
2. Låt svalna lite, gör sendan en skåra i fläskfilén och lägg i osten i skåran.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta ut smördegem och halvtina. Kavla ut den ganska tunt och lägg på köttet.
4. Sätt i rullen i ugnen och låt steka tills den fått färg. 
 
Hasselbackspotatis
Ingredienser:
10 potatisar av fast sort
25g smör
1 tsk salt
1 msk finsiktat ströbröd
 
1. Värm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten. Ett knep är att lägga potatisen i en träsked och skiva på samma sätt.
2. Placera potatisen i en ugnssäler form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl. Baka dem i ugnen i 20 minuter.
3. Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 15 minuter. Pensla med smör då och då.

Servera med sallad och bearnaisesås.

En mycket god lördags måltid som uppskattas av alla! Tycker verkligen ni ska ta och testa detta!

Mycket att göra och lite bloggande!

Kategori:

Bjuder på två våriga bilder som jag tog idag.
Ja, jag vet det var verkligen ett tag sedan jag bloggade men har tyvärr inte haft tid :( Men lovar att börja nu igen så mycket jag kan... Men lite bloggade då och då ska jag nog hinna med :) Hoppas ni fortsätter att följa mig även om det inte kommer så många inlägg. Men till sommaren ska det bli ändring och många fler inlägg kan jag lova :D