juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Kyckling baguett!

Kategori: Kyckling!

Perfekt baguett att äta hemma, ta med på picknik eller äta på resande fot.
Till 2 baguetter
2 baguetter
2 kycklingfiléer
grillkrydda och paprikakrydda
olja
sallad
gurka
1/2 röd paprika
röda vindruvor
 
1. Dela kycklingen i lagom mat bitar och krydda dem med grillkrydda och paprikakrydda. Stek kycklingen i olja tills den är helt vit. Dela baguetterna men de ska fortfarande hålla ihop, bre dem med smör.
 
2. Skiva alla grönskarena i lagom stora mat bitar. Börja med att lägga i sallad i baguetten, kyckling, gurka och paprika. Avsluta med att dela vindruvorna i tu och lägg några över baguetten.
 

Äggets dag! (12/10-13)

Kategori: Dagens bild!

Som rubriken lyder så är det Äggets Dag idag. Runt om i världen firar man Äggets Dag den andra fredagen i oktober. Denna dagen firas genom att ha konstutställningar, recepttävlingar och äggfestivaler. Detta förekommer inte så mycket i Sverige. Fast jag tycker att ni ska passa på att ät ägg i mängder idag! :D
 
Tycker man inte om ägg kan man alltid äta ett kinderägg ;) 
 
 
Här har ni en del tips hur ni kan göra er frukost lite godare och lyxigare med hjälpt av ägg! Så unna er en god och lyxig frukost, det ska i alla fall jag göra!
 
 
 
 
 
 

Chocolate chip cookie brownies

Kategori: Småkakor!

ca 15 st
 
Cookiesmet
50 g smör, rumsvarmt
3 msk farinsocker
3 msk strösocker
1 ägg
1/2 tsk vaniljextrakt (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 krm bakpulver
2 krm bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 dl mörka chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)
 
Browniesmet
50 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk vaniljextrakt (eller 1 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
2 msk kakao
3/4 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Cookiesmet: Vispa smör, farinsocker och strösocker krämigt i en bunke. Vispa ner ägg och vaniljextrakt/vaniljsocker. Tillsätt bakpulver, bikarbonat, mjöl och salt och vispa tills allt är väl blandat och du har en tjock smet. Rör ner chokladdropparna. Ställ åt sidan.
 
Browniesmet: Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Häll över den smälta chokladen i en bunke. Tillsätt socker, ägg, vaniljextrakt/vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl och vispa till en jämn smet. 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Häll browniesmeten i en form (ca 20x20 cm) klädd med bakplåtspapper. Klicka cookiesmeten ovanpå browniesmeten och jämna till så gott det går. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter tills kakan fått en fin färg. Låt svalna helt innan du skär kakan i fyrkantiga bitar. 
 
Recept tagit från en av mina favorit mat/kakbloggare http://mittskafferi.com/ 

Vaniljbullar!

Kategori: Vetebröd!

Ca 14-16 bullar
Ingredienser
3 dl mjölk
150g rumstemperat smör
50g jäst
1,5 dl strösocker
0.5 tsk salt
 1 msk malen kardemumma
1 st ägg
1,2 l vetemjöl
 
En sats Vaniljkräm, recept hittar du här: http://juliasreceptobilder.blogg.se/2013/september/vaniljkram.html
 
1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm tills 37 grader. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och blanda med mjölken/smöret, strösocker, salt kardemumma och ägg.
 
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft (höj temperaturen med 20-25 grader om du inte har varmluftsugn).
 
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen och ta ut cirklar. Men hjälp av en skål tex. Lägg en klick vaniljkräm på varje cirkel. Knytt ihop till en bulle. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
 
4. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något. Gör ett håll och spruta i lite till vaniljkräm i alla bullarna. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker.
 
 
 

Kanelbullens dag!

Kategori: Matdagar!

 
 
Ingredienser
5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma, malen
1,5 L vetemjöl
150g smör
 
Fyllning
150 gram smör
1,5 dl strösocker
kanel
 
Pensling
1 st ägg
pärlsocker
 
Gör så här
40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.

Kanelbullens dag! (4/10-13)

Kategori: Matdagar!

(Köpta kanelbullar på bilden).
Idag är det kanelbullens dag! Så bara till att baka massvis av kanelbullar ;) Jag lägger upp ett gott kanelbulle recept i eftermiddag så kolla gärna in!