
4 st kycklingfiléer
salt
peppar
100 g ruccola
1 skivad rödlök
200 g cocktailtomater
200 g fetaost
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
200 g soltorkade tomater, strimlade
2-3 pressade vitlökar
Ev hönsbuljong
salt
peppar
7-8 potatisar
5-6 morötter
1-2 palsternackor
Olja från soltorkade tomaterna
flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär rotfukterna i stavar och lägg dom på en ugnsplåt.
3. Ringla över oljan och srö över flingsalt.
4. Stek ugnen ca 40 min.
5. Koka upp grädde, creme fraiche, vitlök och soltorkade tomaterna.
6. Stek kycklingen gyllenbrun, lägg i ugnsfast form och stek den klar i ugnen ca 15-20 min.
7. Lägg upp ruccolan på ett serveringsfat, strö på rödlöken, fetaosten och cocktailtomaterna.
8. Skär upp kycklingen i skivor och lägg dom på salladen.
9. Häll över lite av såsen, häll resten av såsen i en såsskål till serveringen.
10. Lägg upp rotfrukterna i en serveringskål.