En efterrätt som är mycket god att göra och som uppskattas väldigt mycket. En perfekt nyårsefterrätt!
Anta portioner: 4
Färdigt på: 3h
Ingredienser
1,5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0.5 dl rörsocker
2 st gelatinblad
1,5 dl turiks yoghurt
100g frukt till garnering, gärna färska tex: hallon, blåbär, jordgubbar
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, rörsocker och vaniljstång.
3. Lägg i avrunna och urkramade gelatinblad.
4. Rör om så att de smälter.
5. Lyft ut vaniljstången och resa ur fröna (dela stången på längden och skrapa ut fröna) och lägg tillbaka fröna.
6. Rör om och låt det sen svalna.
7. Fördela grädden i 4 spetsiga glas och ställ in i kulen, minst 2 timmar.
8. Vid servering: garnera med frukt.